Així tindràs un carregador de cotxe elèctric al teu garatge comunitari

És el gran dubte de l’últim any. Aquell que porta emergint entre els veïns de moltes comunitats de propietaris davant el progressiu augment en la compra de cotxes híbrids o completament elèctrics a casa nostra: Què cal fer per instal·lar un carregador cotxe elèctric al garatge comunitari de l’edifici? Tranquils, és un procés senzill que a Advocats Propietat Horitzontal portem força temps aclarint.

És un procés inacabable l’instal·lar punts de recàrrega per a cotxes elèctrics? 

La resposta és no :-). Per a totes aquelles persones compromeses amb el medi ambient, i tot el que això engloba, l’actual legislació vigent a Espanya es consciencia en facilitar el desenvolupament sostenible des dels màxims punts de vista. Com ho aconsegueix? Principalment a través d’eliminar els problemes en la recàrrega de vehicles elèctrics a la comunitat de propietaris. És a dir, tenir punts de recàrrega per al teu cotxe elèctric al garatge comunitari és ara possible i no suposa, en termes burocràtics, embarcar-se en un procés llarg i tediós.

El creixement exponencial en la utilització de vehicles electrònics a Espanya ha obligat a emprendre una reforma normativa necessària. S’ha aconseguit obtenir una convivència natural en els garatges de les comunitats pel que fa a les instal·lacions de béns d’equip per a la recàrrega elèctrica dels vehicles.

En aquest sentit, mitjançant la instrucció tècnica complementària B T52 (normativa) ara veiem que es dóna resposta positiva a la instal·lació de punts per a la recàrrega de vehicles electrònics (instal·lacions electròniques).

Quin tipus d’autorització es necessita per a tenir un carregador de cotxe elèctric al garatge de la comunitat?

A nivell estatal, per a aquells supòsits en que la instal·lació de punts de recàrrega es destinaran a ús privat, només serà necessària la comunicació prèvia a la comunitat de propietaris. Aquesta comunicació s’ha de dur a terme formalment i per escrit davant el President i Administrador de la Comunitat. Si per qualsevol circumstància cal interposar reclamacions davant l’Administrador us especifiquem en quins casos podreu fer-ho.

A Catalunya, a més de comunicar-se la instal·lació de punts de recàrrega al President i Administrador de la Comunitat, també s’ha d’adjuntar a aquesta comunicació el respectiu projecte d’instal·lació.

Qui assumirà les despeses de la instal·lació? 

Degut al caràcter privat i independent que suposen els carregadors de cotxes elèctrics en garatges comunitaris, totes les despeses derivades de la instal·lació seran assumides pel titular de la instal·lació, és a dir, l’interessat (el propietari del cotxe híbrid o elèctric), eximint així a la resta de veïns de la comunitat a abonar cap quantitat en una possible derrama.

En resum, la recent normativa referent a això agilitza i regula el nou context de l’automòbil que s’està generant a Espanya. Tenir un carregador de cotxe elèctric a la nostra comunitat de propietaris no només és possible, sinó fàcil d’instal·lar i sense perjudici per als veïns.

Si us queden més dubtes sobre l’assumpte, a Advocats Propietat Horitzontal us ajudarem a resoldre-les, tant en línia com presencialment a qualsevol de les nostres oficines a Catalunya.

Deja un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.