Per això una construcció sostenible és la millor opció per a la vostra comunitat

Una font comuna de conflictes en una comunitat de propietaris són els diners. Ja sigui en forma de derrames o de factures pels diferents consums que es produeixen, individuals o col·lectius. Més relacionat amb aquest segon concepte, però no deslligat del primer, escoltem ara (més aviat des de fa pocs anys) el concepte de construcció sostenible. Els edificis intel·ligents.

Doncs hem de dir que complexos basats en la sostenibilitat són una magnífica solució (no l’única) a les quantioses despeses individuals i comunitàries que hem d’afrontar, a més de reduir significativament l’impacte mediambiental.

Què fa a la construcción sostenible tan valuosa?

Un habitatge sostenible és sinònim d’immoble altament aïllat. Mitjançant un aïllament adequat, les llars espanyoles tenen la capacitat de reduir el seu consum energètic en un 50%. Parlem de materials ecològics com el PVC que és el més recomanable per a les finestres per exemple. Es reté la calor i es redueix la contaminació acústica.

ventanas pvc mataró

A més, aquests finestres permeten aprofitar l’energia solar al màxim limitant la seva radiació.

En aquest sentit, la ubicació física i geogràfica de l’edifici serà molt important a l’hora de treure partir als recursos naturals del seu entorn. L’estalvi energètic d’una construcció sostenible en comparació amb una de convencional por arribar al 65%.

En xifres, que és el que li importa al ciutadà, es calcula en més de 2.000€ la quantitat que es deixaria de gastar anualment una casa amb certificat energètic A (el màxim) a un G (el més pobre).

Per tant, a més de millorar el confort i la qualitat de vida, una arquitectura ecològica ajuda a reduir l’impacte mediambiental.

Compromís europeu 

Espanya i la Unió Europea tenen el compromís de reduir les emissions de gasos en un 20% el 2020 respecte als nivells de 1990. Des del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient s’està promovent la proliferació de construccions sostenibles per intentar lluitar contra el canvi climàtic.

Hem d’adonar-nos que el consum elèctric de les llars espanyoles representa el 30% del total del país i és el principal generador de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Certificats energètics com a garantia 

A la recerca d’una gestió intel·ligent de l’energia i la sostenibilitat, les noves edificacions ja compten amb certificats energètics que els hi atorguen un valor afegit fonamental a ulls dels inquilins/propietaris/compradors:

  • Certificació BREEAM Habitatge

Representa els conceptes de salut, benestar, innovació i tecnologia. Aquesta certificació analitza aspectes com l’energia, el transport, l’aigua, els materials, la gestió, els residus, l’ús del sol i l’ecologia, la contaminació i la innovació. Tot el cicle de vida de l’edifici.

  • Certificació LEED NEIGHBORHOOD
    Busca entorns on s’hagi d’agafar el cotxe, anar caminant a treballar i a la resta de serveis, zones verdes on desenvolupar activitats d’oci i la conservació de pantans i àrees agrícoles. Reduir la petjada de carboni.

Conclusions

Les polítiques nacionals i europees sobre la qualitat de l’edificació estan orientades a la sostenibilitat estructural i energètica. És present i futur. Un element diferenciador i de garantia per als promotors a l’hora de comercialitzar els nous habitatges sostenibles. A més, i encara més important, els edificis ecològics aporten valor afegit a la qualitat de vida i a les butxaques dels ciutadans.

Qualsevol comunitat de propietaris s’ha de regir per aquests principis i cada propietari, cada veí, adquirir, treballar i fomentar costums ecològiques als seus habitatges per reduir costos mediambientals i econòmics a finals de cada mes.

Deja un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.