Com estan afectant els pisos turístics a les comunitats de propietaris

Catalunya i, en especial Barcelona, ha viscut un increment de pisos turístics els últims anys. És el preu a pagar per ser una de les ciutats més turístiques en els últims anys. L’anterior ajuntament barceloní i l’actual s’han esforçat per blindar la ciutat de noves concessions per a pisos turístics. Però llavors van sorgir els pisos turístics il·legals. I amb ells, els múltiples problemes que pateixen moltes comunitats de veïns.

Assistim a les reunions periòdiques de la nostra comunitat?

La resposta és no o gairebé mai. Segons un estudi de la Mútua de Propietaris, gairebé un 90% dels espanyols no assisteix a les reunions amb la resta de veïns del seu edifici. És difícil de creure, tenint en compte que entre les funcions més importants d’una comunitat de propietaris hi ha els comptes anuals i el manteniment del propi edifici en el que es viu. Assumptes majors.

A més, totes les decisions requereixen d’una votació. Abordar assumptes com l’ús de les zones comuns, les reformes i derrames, i com no, la morositat, són temes que totes les comunitats de veïns han de discutir i, posteriorment, votar. Són només alguns assumptes prioritaris que haurien d’impulsar l’assistència dels espanyols a les reunions de veïns.

Pisos turístics il·legals: el punt d’inflexió

La irrupció dels pisos turístics il·legals ha “despertat” la consciència veïnal dels propietaris. El soroll, la sobre ocupació i la falta de cura de les instal·lacions són els motius més recurrents que fan enfadar la gent. Especialment quan es tracta de pisos temporals de pocs dies d’estada. Els “veïns molestos” apareixen dalt de tot d’una llista d’inquietuds elaborada per la Mútua de Propietaris.

Como combatre’ls

Es pensa ràpidament per part dels propietaris en una prohibició a l’inquilí que vulgui establir un pis d’aquestes característiques. Però, es té aquesta potestat? És necessari un canvi en els estatuts d’una comunitat per poder prohibir a algú aquest tipus d’activitat. La nova llei de Propietat Horitzontal, implantada el maig de 2015, permet decidir aquests menesters posant d’acord 4/5 parts dels votants.

Quan té lloc una reunió de la comunitat de veïns amb el tema dels pisos turístics il·legals damunt la taula, l’absentisme dels propietaris d’aquests immobles és enorme. Se’n despreocupen completament. Només atenen assumptes relacionats amb la renta. Gràcies a les últimes revisions de la llei, ara les comunitats estan més protegides davant d’aquesta conflictiva tessitura.

Deja un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.